C C C C A+ A A- X

Окръжен съд – Монтана потвърди мярката „задържане под стража“ спрямо мъж за нанесен побой на жената, с която живее във фактическо съжителство

Дата на публикуване 23 май 2025 Последна редакция 23 май 2025 Новини Отпечатай

На 22 май, в открито съдебно заседание, Окръжен съд – Монтана потвърди най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И. М. К., обвиняем за причиняване на лека телесна повреда в условията на домашно насилие.

На 13 май 2025 г. в гр. В., общ. В. 37-годишният И. М. К. нанесъл удари по главата и лицето на 44-годишната Н. С. А., с която живее във фактическо съжителство, след като преди това в дома на сестра му възникнал конфликт между двата, в резултат на който тя избягала и се прибрала късно след полунощ, което предизвикало нанесения побой. На 18 май 2025 г., по искане на Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Лом, Районен съд – Лом е определил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на И. М. К., която той обжалва.

След като се запозна със събраните по досъдебното производство материали и изслуша прокурора, обвиняемия и неговата защита, Окръжен съд – Монтана обяви, че жалбата е неоснователна и не следва да бъде уважена. Според въззивния съдебен състав е налице обосновано предположение, че именно И. М. К. е извършител на престъплението, в което е обвинен и за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“. Съдът е намерил, че в конкретния казус са налице предпоставки обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като е избягал от полицейските органи, когато те са установили извършеното от него деяние, както и честото упражняване на физическо насилие над пострадалата след употребата на алкохол.

Поради това магистратите потвърдиха определението, с което Районен съд – Лом е взел най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И. М. К.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

 „Връзки с обществеността“

Този сайт използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.

Приемам Отказ Повече информация